jdorama.com Forum Index
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   RegisterRegister  Log inLog in 
Top 100
Top 100
Spring 2017   Summer 2017   Fall 2017   Winter 2018  
jdorama.com Forum Index
Viewing profile :: ReD
Avatar All about ReD

Joined:  25 Mar 2005
Total posts:  3
[0.00% of total / 0.00 posts per day]
Find all posts by ReD
Country (Nationality):  Malaysia
Location:  Sri Kundang
Website:   
Occupation:  Photographer
Interests: programming
Contact ReD
E-mail address: Send e-mail
Private Message: Send private message
MSN Messenger:  
Yahoo Messenger: Yahoo Messenger
Facebook:
AIM Address:  
ICQ Number:
ReD's drama votes (0)

No dramas voted


ReD's artiste votes (1)
Horikita Maki [堀北真希]
LuV her Until the End of the World

ReD's dramas (35)
Antique [アンティーク〜西洋骨董洋菓子店]
Rating: 9/10 (Bought & Watched)
Kalau anyone yang beli/tonton cerita/drama ni dan tidak tergelak.....maknanya dah nak mampos la tu.Storydia memang ngam...cara mara sedara mara gila sioot."kisah 4 org lelaki dgn kek"...hmmm ending pelik jer....yang aku paling puji tentang angle and stroke view camera.lagi satu montage memang cool(special montage.....yang mana setiap episode berlainan montage).Tak rugi beli....dan tak rugi ponteng kerja sebab lambat bangun pagi...hahaha.
Beach boys [ビーチボーイズ]
Rating: 5/10 (Bought & Watched)
Biasa jer drama ni.aku tengok pun sebab ada takeshi sorimachi.Bagi aku flow Cerita dia lembab.Aku amik masa nak abiskan drama ni!!!(MUZIK VALLEY SG.BULOH)
Boku to Kanojo to Kanojo no Ikiru Michi [僕と彼女と彼女の生きる道]
Rating: 9/10 (Bought & Watched)
Cara Gila cerita ni.aku harap semua peminat j-dorama dapat tonton drama ni.story dia pasal seorang lelaki /suami berkerjaya sebagai pegawai bank yg sebok yang menjaga anak sendiri selepas di tinggalkan oleh isterinya.lelaki itu sebelum ini tidak pernah mengesahkan hal ehwal keluarganya.Saksikanlah perubahan seorang ayah yang dingin kepada seorang ayah yang FUWA-FUWA PIKa-PIKA di atas dorongan seorang perempuan...enjoy....
Cheap Love [チープラブ]
Rating: 8/10 (Bought & Watched)
jenis Drama yang aku suka tengok.Cerita yang berkonsepkan jenayah(DI MANA TERDAPAT JENAYAH PEMALSUAN PASSPORT).Dalam cerita ni aku rasa peranan takeshi sorimachi sebagai seorang pengoda gadis agar jadik pelayan, menjadik skali (pendapat aku).Lakonan Takeshi sebagai hero,menjadi dan aku suka tonton.ending machoo....(MUZIK VALLEY SG.BULOH)
Dragon Zakura [ドラゴン桜]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
Mengkisahkan seorang peguam harta bagi sebuah sekolah.sekolah tersebut di penuhi pelajar-pelajar bodoh dan bermasalah yang mengakibatkan sekolah itu kerugian besar kerana tiada siapa nak gi sekolah tersebut.sekolah itu nak kena tutup...so lawyer ni( abe hiroshi ) bagi cadangan yang dia nak buat kelas khas yang mana tujuannya untuk menempatkan 4 pelajar ke UNIVERSITI OF TOKYO.dengan cara itu sekolah itu akan famous dan untung balik sebab universiti tokyo adalah impian semua ibubapa terhadap anaknya.so lawyer tu ajar diorang...gempak gila skill belajar yang dipapar dan dicadangkan...Kesimpulannya cerita ni best gila...aku suka
Egao no Hosoku [笑顔の法則]
Rating: 8/10 (Bought & Watched)
Best..klaka...tapi just menceritakan pasal MANGAKA yang tinggal kat kolam air panas sebab nak siapkan manga dia.pastu amik yuko sebagai pembantu dia.Bukan kisah cinta.
Engine [エンジン]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
Perfect DORAMA.Lengkap gila....ada race f3(Besar gila modal diorang).ada family matter,ada ramai awek kawaii dan macam-macam lagi..aku amik masa sehari jer untok tamatkan story ni...(MUZIK VALLEY SG.BULOH)
Fighting Girl [ファイティングガール]
Rating: 1/10 (Bought & Watched)
Blah la!!!!! Bosan Gila (Bagi AKu).Buat ngabih duit jer.Ni semua salah abg aku yg suka kat kyoko fukada.BAKKA Onee-san. (MUZIK VALLEY SG.BULOH)
Gift [ギフト]
Rating: 9/10 (Bought & Watched)
Cara Siooot.Dari Intro Sampai Ending....Perfect.Drama ada konsep jenayah sikit-sikit.yang penting aku suka stail Takuya Kimura sbg delivery boy yang degil.Aku amik masa satu hari abiskan drama ni.(MUZIK VALLEY MID VALLEY)
Gokusen [ごくせん]
Rating: 8/10 (Watched)
Aku pinjam kat kawan aku.Ok jer cerita dia tapi bagi aku Gokusen ada konsep dia sendirai.so tak boleh nak bandingkan dgn GTO yang best tahap cipan angkasa tu...Gokusen best sebab cikgu dia cucu kongsi gelap...(PINJAM)
Gokusen 2 [ごくせん2]
Rating: 7/10 (Bought & Watched)
Pernah tengok GOKUSEN???? Gokusen 2 ni cerita sebijik...cuma tukar anak murid jer...Blah la
Good Luck !! [グッドラック!!]
Rating: 7/10 (Bought & Watched)
Boleh tahan la.cuma sebab takuya jadik pilot jer....(MUZIK VALLEY SG.BULOH)
GTO [麻辣教師]
Rating: 10/10
Takyah ceritalah...........................(MUZIK VALLEY SG.BULOH)
Handoku [ハンドク]
Rating: 9/10 (Bought & Watched)
intro best gilak...ending sial sioooot....(MUZIK VALLEY MID VALLEY)
Hitotsu yane no shita 1 [ひとつ屋根の下 1]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
BEST BAGI AKU (Family Story)(sbb berjaya menitiskan ayermata ku)..........MUZIK VALLEY SG.BULOH
Hitotsu yane no shita 2 [ひとつ屋根の下 2]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
BEST BAGI AKU (sbb berjaya menitiskan ayermata ku)...MUZIK VALLEY MID VALLLEY
Hotman [ホットマン]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
FAMILY STORY YANG CARA MARA SEDARA MARA.....MUZIK VALLEY SG.BULOH
Long vacation [ロングバケーション]
Rating: 7/10 (Bought & Watched)
Best....Ending Khawin dgn bahagianya...skill main piano memang gempak...
Love complex [ラブコンプレックス]
Rating: 1/10 (Bought & Watched)
DRAMA BUNTUT..........MUZIK VALLEY SG.BULOH
Love generation [ラブジェネレーション]
Rating: 7/10 (Bought & Watched)
Drama ni aku tengok ending dulu baru intro pastu ending balik.coz firstly aku tengok cd 1 tak best...pastu tengok ending best plak....pastu tengok overall BEST PULAK.ENTAH!!??..........MUZIK VALLEY MID VALLEY
Majo no jouken [魔女の条件]
Rating: 7/10 (Bought & Watched)
Cerita yang baik....aku suka jalan cerita drama ni yang mana mengisahkan seorang cikgu telah jatuh cinta pada anak murid lelakinya yang poyo.....mengisahkan pengorbanan cinta yang terlarang.....yg lain tengok sendri...best.....walaupun slow skit.
Mukodono 2003 [ムコ殿2003]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
antara cerita terawal yang aku miliki.aku miliki mukoduno ni serentak dgan mukoduno 2003.RUPANYA CERITA YG SAMA...Chet.taik btol...tapi pengolahan yang berlainan...OVERALL drama ini berhak mendapat markah penoh dari aku
Mukodono! [ムコ殿/女婿大人]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
antara cerita terawal yang aku miliki.aku miliki mukoduno ni serentak dgan mukoduno 2003.RUPANYA CERITA YG SAMA...Chet.taik btol...tapi pengolahan yang berlainan...OVERALL drama ini berhak mendapat markah penoh dari aku
Over Time [オーバー・タイム]
Rating: 5/10 (Bought & Watched)
biasa jer....hmmmm
Pride [プライド]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
CERITA PASAL HOKI AIS YANG GEMPAK.....TAKUYA KIMURA + TAKEUCHI YUKO = SECOCOK....
Shota no sushi [将太の寿司]
Rating: 3/10 (Bought & Watched)
AKU RASA BOSAN JAK......ending ok...
Strawberry on the shortcake [ストロベリー・オンザ・ショートケーキ]
Rating: 1/10 (Bought & Watched)
BOSAN JER...................
Summer snow
Rating: 5/10 (Bought & Watched)
Biasa jer...............aku beli pun sebab ryoko.
Sweet season [スゥイート・シーズン]
Rating: 1/10 (Bought & Watched)
BUNTUT LA WEI....tapi nanako tak salah...sebab ni drama first dia if i'm not mistaken.
Tokyo Love Cinema [東京ラブ・シネマ]
Rating: 1/10 (Bought & Watched)
Tak best bagi aku.letih jak.
Toshiie to Matsu [利家とまつ]
Rating: 4/10 (Bought & Watched)
para Pelakon hebat-hebat belaka(bernama besar).Prop...HEBAT....Malangnya aku tak minat.
Virgin Road [バージンロード]
Rating: 9/10 (Bought & Watched)
BEST.....ENDING LAGI BEST ahhh BEST LA. MUZIK VALLEY SG.BULOH
Wonderful Life [ワンダフルライフ]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
THAT WAy ahak-ahak,,i like it.....CARA MARA SAERADA MARA...MUZIK VALLEY MID VALLEY
Yamato Nadeshiko [やまとなでしこ【大和撫子】]
Rating: 8/10 (Bought & Watched)
Best la jugak....Ending Happy....
Yan Papa [やんパパ]
Rating: 10/10 (Bought & Watched)
FIRST J DRAMA yg aku beli.Fist time aku kenal dan truz suka kat tomoya.BEST...........MUZIK VALLEY SG.BULOH

ReD's drama reviews (0)

No dramas reviewed


   

Jump to: